Për mezoterapinë ka kohë që flitet në mjekesinë estetike dhe përbën terapinë më të zgjedhur për celulitin dhe lipodistrofine. Për herë të parë është praktikuar nga Dr. Michel Pistor në 1952. Në 1987 është pranuar nga Akademia Mjekësore Franceze si pjesë e mjekësisë tradicionale.
Në Francë më tepër se 15.000 mjekë kurojnë më tepër se 60 000 pacientë në ditë me anë të kësaj terapie. 14 shtete nga Europa , Afrika dhe Amerika Lindore të cilat bëjnë pjesë në Shoqatën Internacionale të Mezoterapisë e praktikojnë me sukses atë.
Kuptimi i fjalës mezoterapi do të thotë terapia e shtresës së mesme të lëkurës. Duke përdorur shiringa shumë të holla me gjatesi 4-6 mm injektohen lokalisht sasi shumë të vogla ilacesh. Sipas indikimit përdoren përzierje të ndryshme ilacesh të cilat injektohen 5-10 minuta poshtë lëkurës. Mezoterapia bazohet në praktikat e tjera mjekësore.
Në cilat raste përdorim mezoterapinë?

Përdorime Estetike
1. Celuliti
2. Rënia e flokëve
3. Plasaritjet e lekures te cilat krijohen gjate adoleshences ose shtatzanise
4. Rinimi i fytyres
5. Shenjat e plageve (cikatricet)

Përdorime të Tjera
1. Reumatologji
2. Probleme në qarkullimin e gjakut (varicet dhe ulcerat e krijuara nga varicet )
3. Migrena
4. Mjekësia Sportive

Minimumi ndërmjet seancave të mezoterapisë duhet të jete 1 javë. Ilaci që injektohet në një seancë nuk duhet të kalojë dozën prej 10cc. Efektet anësore zakonisht ndodhin kur ka seanca më të shpeshta dhe kur kalohet doza e lejuar.

Kur nuk duhet të përdorim mezoterapinë?
1. Insuficiencia kardiake
2. Diabet
3. Probleme në veshka
4. Paciente që përdorin antikoagulatore

Mezoterapia është një terapi e vërtetuar në mjekësinë tradicionale. Përdorimi i saj në shumë shtete nga mijëra mjekë çdo ditë është vërtetimi më i fortë që është një praktikë efektive. Dialogu mjek-pacient është i nevojshëm që të ketë rezultate të shpejta dhe të kënaqshme.
Nuk duhet të presim rezultate të shpejta duke e parë mezoterapinë si mrekulli për rregullimet e lëkurës.

  • Rreth Nesh

    Klinika Vivia ka sjellë për herë të parë në Shqipëri fjalën e fundit të teknologjisë në funksion të dermo-estetikës. Vivia ofron një gamë të gjerë trajtimesh me laser dhe aparatura të tjera, të gjitha të aprovuara nga FDA (Agjensia e kontrollit të ushqimeve dhe ilaceve). Këto trajtime aplikohen nga mjekët dermatolog, kirurg plastik dhe fizioterapist me teknikat më të fundit në fushën e estetikes jokirurgjikale.